Het Kesbeke zuur

Met wat olie en azijn is in de keuken al snel een lekker resultaat te behalen. Maar er kan zoveel méér. Naast de bekende balsamico-azijn, kunt u ook eens kiezen voor appelazijn met zijn frisse smaak. Of neem eens rodewijnazijn. En wat te denken van de aromatische soorten als dragon- of knoflookazijn? Laat uw verbeelding gaan, en probeer u voor de geest te halen welke combinaties van vruchtgroente en azijn u het beste zal smaken. Of beter nog: probeer het uit in de keuken. U kunt al deze soorten zuur bij ons kopen. In kleine flesjes van een kwart liter, of in grotere hoeveelheden. Heeft u ideeën voor nog andere smaken? Bij ons is ook los zuur te koop, die we al voor u op smaak hebben gebracht. Lekker? Heerlijk!

Olie met zoveeeel kruiden

Olijfolie is een onmisbaar onderdeel van elke dressing. Het zorgt voor een mild mondgevoel en geeft, samen met het gekozen zuur, een bijzondere smaak. Olijfolie hebben wij in heel veel soorten, allemaal van hoge kwaliteit. Ze zijn door ons op smaak gebracht met een scala aan kruiden. Kies voor fijne smaken als peterselie, venkel, tijm of karwij. Of durf het pittiger, met bijvoorbeeld gember, koriander, nootmuskaat of pepertjes. Meer smaken: met provençaalse kruiden, een combinatie van walnoot- en olijfolie, met citroengras, of met truffel of eekhoorntjesbrood. Heeft u een heel eigen smaak in gedachten, kies dan onze maagdelijke, extra vierge Griekse olie als basis.

onze prachtige kruiden

Basiskruiden voor tafelzuren zijn mosterdzaad, geelwortel en jeneverbes. Die gebruiken we zelf veel, en wij verkopen ze in de winkel. Daar hebben we veel meer geschikte kruiden op voorraad, zowel met een pittige als een milde smaak. We noemen munt, majoraan, gemberwortel, peterselie, rozemarijn, sereh, venkelzaad, kaneel, zoethout en karwijzaad. En nootmuskaat, oregano, steranijs, tijm, koriander, piment en nog veel meer. Het gaat hier niet om zakjes met poeder, maar om complete kaneelstokjes, hele serehstengels, volle muskaatnoten en allerlei andere zaden en zaadjes die u zelf grof of fijn kunt vermalen. Met uiteindelijk het resultaat dat ú en uw gasten het beste smaakt.