Kesbeke Zoet & Zuur

Zoet & Zuur: de leukste ontdekking voor fijnproevers

  • De lekkerste ontdekking voor fijnproevers!
  • De lekkerste ontdekking voor fijnproevers!
  • De lekkerste ontdekking voor fijnproevers!
  • De lekkerste ontdekking voor fijnproevers!

Zoet & Zuur: de leukste ontdekking voor fijnproevers

Bij Kesbeke winkel Zoet & Zuur kunt u terecht voor los zuur of in de welbekende potten van Kesbeke of Jonnie & Oos producten.
Vroeger was de verkoop van zuur altijd los. Zuurkarren reden door Amsterdam. Ook die van Kesbeke. En die oude gewoonte herstellen wij in ere met dit gezellig lekkere winkeltje. Met de Zoet & Zuur winkel van Kesbeke kunt u net als vroeger weer genieten van tal van variaties zuur. Zoveel u wilt!

Naast potten zuur, los zuur en alle inmaakproducten bieden we u ook olijfolie in vele smaken en een groot assortiment kruiden. Met deze nostalgische producten maakt u, net als wij, de modernste smulproducten voor op tafel.

Bekijk het filpje over deze lekkere winkel

Winkeladres:
Adolf van Nassaustraat 3, 1055 RP Amsterdam, Tel: 020 - 303 26 50

icon-scroll

 

Over ons gezellige winkeltje

Over ons gezellige winkeltje

In Zoet & Zuur, de winkel van Kesbeke Fijne Tafelzuren, bent u welkom om te kijken, te kopen en te vragen. Weet u al wat u hebben wilt, dan kunt u bij ons alles inslaan: potten en potjes, olie in vele soorten, azijn in diverse smaken en heel veel kruiden uit alle windstreken. Wilt u wel eens iets anders proberen, kijk dan eens rustig rond in onze winkel. Laat u inspireren door de grote verscheidenheid aan smaken: van zoet en zacht, tot pittig en zuur. Wij hebben veel soorten azijn en olie kant en klaar voor gebruik, in vele smaken. Nog veel groter is ons assortiment kruiden, uit eigen streek of uit de tropen. Hiermee kunt u precies de smaken maken die u het best bevallen.
U weet nog niet precies hoe en wat? Geen punt, bij ons kunt u vragen stellen én antwoorden krijgen.

Op zondag is de winkel gesloten, net als op maandag en dinsdag. Alle andere dagen bent u welkom van 11:00 tot 17:00 uur. Parkeren lukt meestal wel, en de buslijnen 80/82 en 21 stoppen dichtbij.
Olie met zooooveel soorten kruiden

Olie met zooooveel soorten kruiden

Olijfolie is een onmisbaar onderdeel van elke dressing. Het zorgt voor een mild mondgevoel en geeft, samen met het gekozen zuur, een bijzondere smaak. Olijfolie hebben wij in heel veel soorten, allemaal van hoge kwaliteit. Ze zijn door ons op smaak gebracht met een scala aan kruiden. Kies voor fijne smaken als peterselie, venkel, tijm of karwij. Of durf het pittiger, met bijvoorbeeld gember, koriander, nootmuskaat of pepertjes. Meer smaken: met provençaalse kruiden, een combinatie van walnoot- en olijfolie, met citroengras, of met truffel of eekhoorntjesbrood. Heeft u een heel eigen smaak in gedachten, kies dan onze maagdelijke, extra vierge Griekse olie als basis.
Zuur kan zo heerlijk zijn, zeker van Kesbeke!

Zuur kan zo heerlijk zijn, zeker van Kesbeke!

Met wat olie en azijn is in de keuken al snel een lekker resultaat te behalen. Maar er kan zoveel méér. Naast de bekende balsamico-azijn, kunt u ook eens kiezen voor appelazijn met zijn frisse smaak. Of neem eens rodewijnazijn. En wat te denken van de aromatische soorten als dragon- of knoflookazijn? Laat uw verbeelding gaan, en probeer u voor de geest te halen welke combinaties van vruchtgroente en azijn u het beste zal smaken. Of beter nog: probeer het uit in de keuken. U kunt al deze soorten zuur bij ons kopen. In kleine flesjes van een kwart liter, of in grotere hoeveelheden. Heeft u ideeën voor nog andere smaken? Bij ons is ook los zuur te koop, die we al voor u op smaak hebben gebracht. Lekker? Heerlijk!
Venkel, koriander, karwijzaad en nootmuskaat en.. al die andere kruiden

Venkel, koriander, karwijzaad en nootmuskaat en.. al die andere kruiden

Basiskruiden voor tafelzuren zijn mosterdzaad, geelwortel en jeneverbes. Die gebruiken we zelf veel, en wij verkopen ze in de winkel. Daar hebben we veel meer geschikte kruiden op voorraad, zowel met een pittige als een milde smaak. We noemen munt, majoraan, gemberwortel, peterselie, rozemarijn, sereh, venkelzaad, kaneel, zoethout en karwijzaad. En nootmuskaat, oregano, steranijs, tijm, koriander, piment en nog veel meer. Het gaat hier niet om zakjes met poeder, maar om complete kaneelstokjes, hele serehstengels, volle muskaatnoten en allerlei andere zaden en zaadjes die u zelf grof of fijn kunt vermalen. Met uiteindelijk het resultaat dat ú en uw gasten het beste smaakt.

Zelf inmaken: zo werk het

Groenten en fruit inmaken is in wezen niet zo ingewikkeld. Essentie is dat het bacterieleven wordt stopgezet, zodat de producten nog heel lang lekker en gezond blijven. Dit steriliseren lukt door te koken, maar dan zijn de producten meestal kapot. Het gaat ook goed met zuur, of met zoet, of een combinatie daarvan, plus een bescheiden verhitting.

De kunst van goed inmaken, is te weten hóe zuur of zoet het beste resultaat geeft, en hoe u moet verhitten. Dat kunt u bij ons gewoon vragen. Het geheim van lekkere producten kent u alleen zelf: u weet welke smaakolie u toevoegt, hoe veel en welk soort azijn daar bij gaat en vooral welke droge of verse kruiden u toevoegt. Dat geheim mag u best verklappen aan uw gasten, als u hen laat proeven van uw ingemaakte waren van eigen receptuur.

Is de oogst eenmaal verwerkt en op smaak gebracht, dan gaan de gevulde potten in de weck-ketel om ze te pasteuriseren. Ze raken daarbij niet aan de kook, maar alles wordt wel steriel, inclusief de potten en de deksels. Laten afkoelen, en daarna met een tevreden gevoel de eigen kelder of voorraadkast vullen.

Contactgegevens

Winkeladres:
Adolf van Nassaustraat 3
1055 RP Amsterdam
Tel: 020 - 303 26 50

Kom langs in het enig(st)e inmaakwinkeltje van Amsterdam

Open van
woensdag t/m vrijdag van 11:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
(Zondag, maandag en dinsdag zijn we ons geld aan het tellen en dus gesloten.)

Stuur ons een e-mail

  1. Uw naam: *
    Ongeldige invoer
  2. Uw mailadres: *
    Ongeldig mailadres
  3. Onderwerp:
    Invalid Input
  4. Uw vraag of bericht: *
    Ongeldige invoer
  5. Typ de code over: *
    Ongeldige invoerTyp de code over: Nieuwe code